| Kalp Åžekli Yapma - Photoshop |
|
|
|
| Grafik - Tasarım | Photoshop | Perşembe, 13 Ağustos 2009 09:46 |
Kalp Şekli Yapma - PhotoshopEvet photoshopta kalp yapmak için neler yapmamız gerekiyor onu antacağım. Kalp kabartmalı bir efekte olacağı için layer özelliklerinden "Bevel and Emboss" özelliğini kullanacağız. Anlatıma başlayalım İlk olarak "Custom Shape" ile istediğimiz boyutta bir kalp resmi çizelim ve kırmızı renk verelim.
Kırmızı kalp resminin olduğu layerimiz seçiliyken "Ctrl+J" yada Layer penceresinde ki lajer kopyalama ile çoğaltalım. Bu çoğaltmış olduğumuz layerın renginide gri bir renk yapalım.
Gri renkte olan layerimız seçili iken Fiter\Blur\Gaussian Blur efekti uygulayalım. Değer olarak sırası ile "20-10-5-2-1" değerlerini layera uygulayalım. Bu şekilde  5 kez aynı işlemi yapmış olacaksınız.
Blur efektinden sonra kalbimizin bir kısmının parlak olması için "Filter\Render\Lighting Effects" efektini uygulayacağız. Kalbimizin hangi tarafının parlak olmasını istiyorsanız ayarlayabilirsiniz. Bu pencere de "Texture Channel" seçeneğini "Transparancy" olarak değiştirmeyi unutmayın.
Son kademe olarak katmandaki fazlalıklarımızı siliyoruz ve aÅŸagıda ki resimdeki gibi bir sonuç alıyoruz. Â
Newer news items:
Older news items:
|
| Son Güncelleme: Perşembe, 13 Ağustos 2009 10:07 |









